Clubul branza

In jos

Cireasa Masterchef! Clubul branza

Mesaj  doofenshmirtz la data de Mar 08 Apr 2014, 20:46

aici punem diverse curiozitati despre branza!!  Lol! 


inscrisi: Cool 

doofenshmirtz
CandyKinz
CandyKinz

Varsta : 9
feminin
Mesaje : 3200
KinzCash : 17643006

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Cireasa Masterchef! Re: Clubul branza

Mesaj  ciel la data de Mar 08 Apr 2014, 20:49

OOO UGA!EU
avatar
ciel
CandyKinz
CandyKinz

masculin
Mesaje : 3297
KinzCash : 17713890
Localizare : ....

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Cireasa Masterchef! Re: Clubul branza

Mesaj  doofenshmirtz la data de Mar 08 Apr 2014, 20:53

Brânza este un produs lactat obținut prin coagularea laptelui anumitor animale, mai des vaci, dar și capre, iac, oi și bivoli. Pentru a se obține închegarea laptelui, este folosit cheagul, dar unele tipuri de brânză sunt închegate cu acizi precum oțet sau suc de lămâie, fie cu anumite specii de cynara.

Cheagul este o enzimă, obținută în mod tradițional din stomacul vițeilor, dar, mai frecvent, în prezent, se folosesc înlocuitori microbiologici (obținuți în laborator). Pentru a reduce pH-ul și pentru a dezvolta savoarea, brânzei îi sunt adăugate bacterii, iar anumite tipuri de brânză au mucegai pe coajă sau în interior. Culoarea naturală variază de la alb la galben. La anumite tipuri de brânză se adaugă plante și mirodenii.

Diferitele tipuri și variante de brânză sunt rezultatul unor tipuri diferite de bacterii și mucegaiuri, niveluri diferite de grăsime a laptelui, cât și diferențe în procesare.

doofenshmirtz
CandyKinz
CandyKinz

Varsta : 9
feminin
Mesaje : 3200
KinzCash : 17643006

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Cireasa Masterchef! Re: Clubul branza

Mesaj  Vizitator la data de Mar 08 Apr 2014, 20:56

nuttie-alegria a scris:Brânza este un produs lactat obținut prin coagularea laptelui anumitor animale, mai des vaci, dar și capre, iac, oi și bivoli. Pentru a se obține închegarea laptelui, este folosit cheagul, dar unele tipuri de brânză sunt închegate cu acizi precum oțet sau suc de lămâie, fie cu anumite specii de cynara.

Cheagul este o enzimă, obținută în mod tradițional din stomacul vițeilor, dar, mai frecvent, în prezent, se folosesc înlocuitori microbiologici (obținuți în laborator). Pentru a reduce pH-ul și pentru a dezvolta savoarea, brânzei îi sunt adăugate bacterii, iar anumite tipuri de brânză au mucegai pe coajă sau în interior. Culoarea naturală variază de la alb la galben. La anumite tipuri de brânză se adaugă plante și mirodenii.

Diferitele tipuri și variante de brânză sunt rezultatul unor tipuri diferite de bacterii și mucegaiuri, niveluri diferite de grăsime a laptelui, cât și diferențe în procesare.
Nu pot sa cred ca am citit asta..omg , ma inscriu ca na'
avatar
Vizitator
Vizitator


Sus In jos

Cireasa Masterchef! Re: Clubul branza

Mesaj  doofenshmirtz la data de Mar 08 Apr 2014, 20:57

Dya a scris:
nuttie-alegria a scris:Brânza este un produs lactat obținut prin coagularea laptelui anumitor animale, mai des vaci, dar și capre, iac, oi și bivoli. Pentru a se obține închegarea laptelui, este folosit cheagul, dar unele tipuri de brânză sunt închegate cu acizi precum oțet sau suc de lămâie, fie cu anumite specii de cynara.

Cheagul este o enzimă, obținută în mod tradițional din stomacul vițeilor, dar, mai frecvent, în prezent, se folosesc înlocuitori microbiologici (obținuți în laborator). Pentru a reduce pH-ul și pentru a dezvolta savoarea, brânzei îi sunt adăugate bacterii, iar anumite tipuri de brânză au mucegai pe coajă sau în interior. Culoarea naturală variază de la alb la galben. La anumite tipuri de brânză se adaugă plante și mirodenii.

Diferitele tipuri și variante de brânză sunt rezultatul unor tipuri diferite de bacterii și mucegaiuri, niveluri diferite de grăsime a laptelui, cât și diferențe în procesare.
Nu pot sa cred ca am citit asta..omg , ma inscriu ca na'
mor
si eu acum am citit  Lol! 


În funcție de natura laptelui folosit ca materie primă și de tehnologia aplicată se pot obține numeroase sortimente de brânzeturi. Această diversitate face dificilă o clasificare precisă a brânzeturilor în grupe perfect delimitate.

  • După felul laptelui:

    • brânzeturi din lapte de oaie
    • brânzeturi din lapte de vacă
    • brânzeturi din lapte de bivoliță
    • brânzeturi din lapte de capră




  • După conținutul de grăsime:

    • brânzeturi slabe
    • brânzeturi semigrase
    • brânzeturi grase
    • brânzeturi foarte grase




  • După consistența pastei:

    • brânzeturi moi
    • brânzeturi semitari
    • brânzeturi tari




  • După procesul de fabricație:

    • brânzeturi proaspete
    • brânzeturi maturate
    • brânzeturi în saramură
    • brânzeturi cu pastă opărită
    • brânzeturi topite
    • brânzeturi frământate




  • După adaosuri:

    • brânzeturi dulci
    • brânzeturi cu condimente.



doofenshmirtz
CandyKinz
CandyKinz

Varsta : 9
feminin
Mesaje : 3200
KinzCash : 17643006

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Cireasa Masterchef! Re: Clubul branza

Mesaj  doofenshmirtz la data de Mar 08 Apr 2014, 20:59

Inscrisi:


Dya
Cosmin :>  Lol! 



doofenshmirtz
CandyKinz
CandyKinz

Varsta : 9
feminin
Mesaje : 3200
KinzCash : 17643006

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Cireasa Masterchef! Re: Clubul branza

Mesaj  Vizitator la data de Mar 08 Apr 2014, 21:00

Tu faci clubul asta asemanator cu ora de tehnologie , una din materile pe care le urasc  :chesh: 
avatar
Vizitator
Vizitator


Sus In jos

Cireasa Masterchef! Re: Clubul branza

Mesaj  Vizitator la data de Mar 08 Apr 2014, 21:00

nuttie-alegria a scris:Inscrisi:


Dya
Cosmin :>  Lol! 


Branza pngggggg
avatar
Vizitator
Vizitator


Sus In jos

Cireasa Masterchef! Re: Clubul branza

Mesaj  ciel la data de Mar 08 Apr 2014, 21:11

avatar
ciel
CandyKinz
CandyKinz

masculin
Mesaje : 3297
KinzCash : 17713890
Localizare : ....

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Cireasa Masterchef! Re: Clubul branza

Mesaj  Patricia la data de Mar 08 Apr 2014, 22:19

eueueuueeu
avatar
Patricia
CandyKinz
CandyKinz

masculin
Mesaje : 3209
KinzCash : 17854775

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Cireasa Masterchef! Re: Clubul branza

Mesaj  Patricia la data de Mier 09 Apr 2014, 21:02

Statele Unite ale Americii produc mai multa branza decat orice alta tara de pe glob, iar grecii sunt cei care consuma cele mai mari cantitati din acest aliment. In anul 2003, fiecare persoana din Grecia a consumat, in medie, 27 de kilograme de branza.
avatar
Patricia
CandyKinz
CandyKinz

masculin
Mesaje : 3209
KinzCash : 17854775

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Cireasa Masterchef! Re: Clubul branza

Mesaj  Patricia la data de Mier 09 Apr 2014, 21:13

Istoria branzei
Istoria branzei se intinde cu multi ani in urma, pana la 8000 I.Hr. Cercetatorii dateaza inceputurile consumului de branza chiar in perioada in care caprele au fost domesticite. Se crede ca branza a fost pentru prima data preparata in Orientul Mijlociu sau de catre triburile nomade din Asia Centrala.

De la vechii egipteni avem primele dovezi arheologice cu privire la prepararea branzei. Vasele descoperite in care se crede ca se preparau lactatele dateaza din 2000 I.Hr. Temperaturile inalte din Egiptul Antic si climatul arid ne fac sa credem ca egiptenii conservau branza folosind foarte multa sare. Branzeturile din Europa nu necesitau aceeasi cantitate de sare din cauza climatului mai bland si temperaturilor mai scazute. Benefiicind de avantajul conditiilor climatice, tarile europene au inceput sa rafineze branza si sa o innobileze cu bacterii si mucegaiuri care dau o aroma aparte.

Romanii si vechii greci au fost primii care au transformat prepararea branzei intr-o arta. Unele case romane aveau o bucatarie speciala dedicata exclusiv branzeturilor. Dupa ce au ajuns sa stapaneasca la perfectie tehnicile de afumare si inmiresmare a branzei, romanii au raspandit aceste cunostinte in intreg imperiul.



Dupa caderea Imperiului Roman, calugarii au preluat sarcina fabricarii branzeturilor, inventand cateva dintre varietatile pe care le cunoastem si astazi. Marea Britanie are in prezent aproximativ 700 de tipuri de branza locala, Italia si Franta au circ 400 de astfel de varietati locale. Diferenta o fac felurile de lapte, de bacterii sau acizi folositi la coagulare, metodele de depozitare si pastrare si tipurile de arome si mucegaiuri adaugate in branza.
avatar
Patricia
CandyKinz
CandyKinz

masculin
Mesaje : 3209
KinzCash : 17854775

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Cireasa Masterchef! Re: Clubul branza

Mesaj  Patricia la data de Mier 09 Apr 2014, 21:14

M-am inscris in clubul asta pentru ca imi place branza si mi-e pofta de branza. =)))))))) De asta pun si poze apetisante!
avatar
Patricia
CandyKinz
CandyKinz

masculin
Mesaje : 3209
KinzCash : 17854775

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Cireasa Masterchef! Re: Clubul branza

Mesaj  ciel la data de Mier 09 Apr 2014, 21:20

mădă-carnaval a scris:M-am inscris in clubul asta pentru ca imi place branza si mi-e pofta de branza. =)))))))) De asta pun si poze apetisante!
Ai pofta de branza?Du-te pe Transformice! bre
avatar
ciel
CandyKinz
CandyKinz

masculin
Mesaje : 3297
KinzCash : 17713890
Localizare : ....

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Cireasa Masterchef! Re: Clubul branza

Mesaj  Patricia la data de Joi 10 Apr 2014, 12:39

lasa ca acuma imi satisfac pofta. :3 mananc popcorn cu cascaval de la CHIO.
avatar
Patricia
CandyKinz
CandyKinz

masculin
Mesaje : 3209
KinzCash : 17854775

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Cireasa Masterchef! Re: Clubul branza

Mesaj  Vizitator la data de Joi 10 Apr 2014, 13:45

mădă-carnaval a scris:lasa ca acuma imi satisfac pofta. :3 mananc popcorn cu cascaval de la CHIO.
Poftim =)))))))))))))))))

avatar
Vizitator
Vizitator


Sus In jos

Cireasa Masterchef! Re: Clubul branza

Mesaj  Vizitator la data de Joi 10 Apr 2014, 13:48

Oare cine nu si-l aminteste? :-:  Branza  Laughing 

avatar
Vizitator
Vizitator


Sus In jos

Cireasa Masterchef! Re: Clubul branza

Mesaj  Vizitator la data de Joi 10 Apr 2014, 13:50

Imi place laptele cu ciocolata.
avatar
Vizitator
Vizitator


Sus In jos

Cireasa Masterchef! Re: Clubul branza

Mesaj  Vizitator la data de Joi 10 Apr 2014, 13:53

Teo a scris:Imi place laptele cu ciocolata.
=))))) Da
avatar
Vizitator
Vizitator


Sus In jos

Cireasa Masterchef! Re: Clubul branza

Mesaj  ciel la data de Joi 10 Apr 2014, 17:20

Daca nu ma-nsel,Asuna il place kirito? :?
avatar
ciel
CandyKinz
CandyKinz

masculin
Mesaje : 3297
KinzCash : 17713890
Localizare : ....

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Cireasa Masterchef! Re: Clubul branza

Mesaj  Chef Foa la data de Joi 10 Apr 2014, 17:21

Cosmin a scris:Daca nu ma-nsel,Asuna il place kirito? :?
ce legatura are

Chef Foa


Varsta : 17
feminin
Mesaje : 9532
KinzCash : 17799020
Joburi/Distractii : -

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Cireasa Masterchef! Re: Clubul branza

Mesaj  ciel la data de Joi 10 Apr 2014, 17:22

*Clau* a scris:
Cosmin a scris:Daca nu ma-nsel,Asuna il place kirito? :?
ce legatura are
NU-mi vine sa cred,am gresit topicul  Lol! Lol! Lol! Lol! Lol! 
avatar
ciel
CandyKinz
CandyKinz

masculin
Mesaje : 3297
KinzCash : 17713890
Localizare : ....

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Cireasa Masterchef! Re: Clubul branza

Mesaj  Vizitator la data de Sam 04 Oct 2014, 22:45

Ma bag =))) maine scriu ceva pe aci
avatar
Vizitator
Vizitator


Sus In jos

Cireasa Masterchef! Re: Clubul branza

Mesaj  Patricia la data de Mar 30 Dec 2014, 14:52

Maine= azi? :>>
avatar
Patricia
CandyKinz
CandyKinz

masculin
Mesaje : 3209
KinzCash : 17854775

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Cireasa Masterchef! Re: Clubul branza

Mesaj  Vizitator la data de Mar 30 Dec 2014, 17:16

am si uitat ca am scris aici ca ma bag =)))))))))))))))))))))))))))))))
avatar
Vizitator
Vizitator


Sus In jos

Cireasa Masterchef! Re: Clubul branza

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum